Brightspace Student

Hoe bekijk ik mijn cijfers in Brightspace (Scores)?

Updated on

Scores Pagina
Groepsgemiddelde en cijfer verdeling

Docenten hebben de mogelijkheid om een beoordeling toe te kennen aan quizzes, opdrachten en discussies in Brightspace. Daarnaast kunnen ze in Brightspace beoordelingen toekennen aan offline werk, zoals een presentatie. Cijfers vind je altijd in OSIRIS, maar sommige docenten zullen de cijfers ook in Brightspace publiceren.

OSIRIS is leidend wat betreft cijfers. Als er een discrepantie is tussen je cijfer in Brightspace en je cijfer in OSIRIS, dan wordt het cijfer in OSIRIS aangehouden. Als je denkt dat een cijfer in OSIRIS niet klopt, neem dan contact op met je docent.

Scores Startpagina

Scores - Test met student view - 2 - Hogeschool Rotterdam
  • Klik op Scores in de navbar van je cursus. Je komt op de Scores startpagina.

 

Scores - Sandbox van TestDocent01 - Hogeschool Rotterdam

In Scores vindt je alle beoordelingen die je docent heeft toegevoegd/kan toevoegen in Brightspace bij elkaar. Docenten kiezen zelf welke opdrachten ze in Brightspace beoordelen, welke ze buiten Brightspace beoordelen en of ze de cijfers alleen invoeren in OSIRIS. Bovendien kunnen docenten zelf kiezen welke informatie er getoond wordt per opdracht. Daarbij zijn er de volgende mogelijkheden:

  1. Onder Score-onderdeel vind je de onderdelen (opdrachten, tests, discussies) waarvoor de docent een cijfer kan invoeren in Brightspace.
  2. Onder Punten zie je hoeveel punten je hebt behaald uit het maximaal aantal te behalen punten.
  3. Onder Score zie je het gewicht van het onderdeel waarmee dat onderdeel bijdraagt aan de eindbeoordeling of aan de categorie. Dit zie je alleen als de docent heeft aangevinkt dat je dit kan zien.
    Onder Score staat het symbool dat hoort bij de door jou behaalde score.
    Dit kan bijvoorbeeld een letter zijn (A+, A, B, C, D, F), een cijfer (1 t/m 10) of een tekstuele beoordeling (onvoldoende, voldoende, goed). 
  4. Onder Opmerkingen en evaluaties zie je eventuele opmerkingen die de docent bij je opdracht heeft geplaatst. Het kan gaan om feedback op de opdracht, maar ook een algemeen bericht (bijvoorbeeld een bedankbericht voor je deelname).
    Achter het cijfer kan een grafiekicoon staan. Klik op het grafiekicoon om het Groepsgemiddelde en/of de Cijferverdeling te zien.
    NB: de docent kan voor elk cijfer item of elke cijfer categorie apart instellen of je deze statistieken kunt zien. Als je het grafiekicoon niet ziet, betekent dit dat de docent deze functie niet heeft ingeschakeld voor dat grade item.

De score voor een specifiek onderdeel kun je vaak ook zien in de Activiteit zelf.  

  • Navigeer naar Opdrachten, Tests of Discussies.
  • Selecteer de gewenste beoordeelde opdracht, test of discussie.
  • Je ziet de score en/of feedback die de docent heeft gegeven.

Groepsgemiddelde en Cijfer verdeling

Als je het grafiekicoon achter een score-onderdeel ziet staan, betekent dit dat je het Groepsgemiddelde en/of de Score Verdeling kunt zien.

  • Klik op het grafiekicoon. Er opent een nieuw venster.
Statistieken: RuntimeBasicCalls_SCORM20043rdEdition
  • Het Groepsgemiddelde laat de gemiddelde score zien die is behaald op een opdracht of op alle ingeleverde opdrachten (als je de grafieken kunt zien voor de gehele categorie).
  • De Scoreverdeling laat zien hoe de scores verdeeld zijn onder de studenten die de opdracht hebben ingeleverd. Op de verticale as zie je het aantal studenten dat een bepaalde score heeft behaald. Op de horizontale as zie je de behaalde scores.
Previous Article Hoe zie ik wie er in een groep zitten?
Next Article Hoe werkt Onderscheidingen en hoe zie ik welke beloningen ik heb behaald?