Brightspace Student

Hoe pas ik mijn accountinstellingen aan?

Updated on

Onder Accountinstellingen kun je veel van de weergaveopties van de Brightspaceomgeving aan je eigen voorkeuren aanpassen.

  1. Op het eerste tabblad (Accountinstellingen) kun je algemene accountinstellingen wijzigen zoals de grootte van het lettertype, taal- en tijdzonevoorkeuren en verschillende instellingen van andere applicaties.
  2. Op het tweede tabblad (Discussies) kun je de weergave- en antwoordinstellingen voor discussieforums wijzigen.

Account Instellingen

Accountinstellingen - Hogeschool Rotterdam
Accountinstellingen - Hogeschool Rotterdam
  1. Klik op je naam/foto in de minibar.
  2. Klik op Accountinstellingen. Je landt op het tabblad Accountinstellingen.
  3. Onder Voornaamwoorden kun je inschakelen dat je ingevulde voornaamwoorden op je profielkaart of je groepslijst   worden getoond aan anderen.
  4. Onder Instellingen lettertype verander je de tekstgrootte in Brightspace. Tekst in afbeeldingen, documenten en objecten verandert niet mee.
  5. In sommige Brightspacefunctionaliteiten wordt tekst waar je overheen scrollt automatisch als 'gelezen' gemarkeerd. Onder Inhoud lezen kun je dat voorkomen door 'Items niet automatisch markeren als gelezen bij het scrollen van de pagina' aan te vinken.
  6. Onder Video-instellingen kun je aanvinken dat hulpprogramma's video's kunnen zien en afspelen (video-weergave optimaliseren). Dit is bedoeld voor mensen met een beperking.
Accountinstellingen - Hogeschool Rotterdam
  • Onder Landinstellingen en taal kun je de klokweergave, eerste dag van de week en datum-, nummer- en percentageweergave wijzigen (NB: het is mogelijk dat sommige cursussen je voorkeuren overschrijven).
Accountinstellingen - Hogeschool Rotterdam
  1. Onder Tijdzone kun je de tijdzone veranderen.
  2. Onder Aanmelden vink je Altijd offline weergeven aan als je wilt voorkomen dat anderen kunnen zien wanneer je ingelogd bent. Vink Online weergeven aan als je onlinestatus wel voor anderen zichtbaar moet zijn.  
  3. Onder Toepassingsinstellingen zie je welke apps toegang hebben tot jouw Brightspace-account, bijvoorbeeld de Pulse app. Ook kun je hier de toegang stopzetten door op Toegang intrekken te klikken.
  4. Klik op Opslaan en sluiten om je wijzigingen op te slaan en terug te keren naar de pagina vanwaar je navigeerde naar je accountinstellingen.

Discussies

Accountinstellingen - Hogeschool Rotterdam
  1. Klik op het Discussies tabblad om de instellingen voor discussies te wijzigen.
  2. Onder Persoonlijke Instellingen wijzig je persoonlijke weergavevoorkeuren:
    • Vink onder Weergave-instellingen  aan of je altijd een overzicht van je lijst met discussies wilt zien aan de linkerkant van het scherm als je een topic of thread aanklikt (Het venster Lijst met discussies altijd weergeven).
    • Vink onder Antwoordinstellingen aan of je posts waarop je antwoordt in je antwoord wilt opnemen (Oorspronkelijk publicatie in antwoord opnemen).
    • Vink onder Aanmeldingsinstellingen aan of je automatisch de threads wilt volgen die je zelf aanmaakt (Wanneer een nieuwe thread wordt gemaakt, moet u zich standaard bij de thread aanmelden).
  3. Klik op Opslaan en sluiten om je wijzigingen op te slaan en terug te keren naar de pagina vanwaar je navigeerde naar de accountinstellingen.

Vanuit Discussies zelf kun je ook de discussie instellingen  aanpassen. Je komt dan terecht in hetzelfde scherm als vanuit Accountinstellingen.

Previous Article Hoe pas ik mijn profiel aan?
Next Article Welke meldingen kan ik aan- en uitzetten en hoe koppel ik meldingen aan mijn e-mail?